26 May 2013

Banglo Untuk Saya! Yey!


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia !


teringin nak berenang (walau tak reti berenang) haha

Alangkah indah (macam lagu ni) kalau kita dapat merasa hidup dalam rumah sebesar tu. Keindahan dari luar sudah cukup untuk menggambarkan apa yang ada dalamnya. Er.. Tapi ada setengahnya.. tak seindah orang dalamnya dan sebaliknya juga.

Dalam kampung ni ada sebiji rumah banglo yang mana bila Pensil lalu depan rumsh tu Pensil akan intai kawasan rumah tu. Cantik ! Ada satu hari tu Pensil nak cepat, jadi tak sempat nak intai dalam2. hoho
"Nafisahhhhhhhhhhh!"

Punyalah kuat mamat ni menjerit nasib baik jer tak terbabas masuk longkang. Pensil kenai jer orang-orang dalam rumah tu, tapi tak semua dalam rumah tu kenal Pensil. Pensil tengok side mirro nampak sorang lelaki lompat2 (pagar banglo tu tinggi sangat) hoho. sambil lambai2. ingat nak Hon tapi dah jauh sangat, nanti ada pulak yang pandang2. hee..

Jadi, bermulalah perbualan Pensil mengenai Banglo untuk Pensil tu. hahax  =D

Pensil : Best weyh duk banglo tu?
Dia : Emm.. Boleh la. Petang aku ada rumah, adik2 aku tak dak. Malam aku tuisyen. hemm..
Pensil : Aku nak banglo tu boleh?
Dia Hah? nak? Ambiklah. haha


Kalau nak dibandingkan dengan rumah Pensil, Mak haihh. jauh beza  kot. hoho.
Sunyi sebab tak ada orang selalu saja jadi pada mana2 rumah, kalau rasa rumah tu sunyi.. kena cari/tambah budak2. keh3

Betul tak?


p/s : Dia sedang bertarung dengan nyawa dia sendiri sekarang.. doakan agar dia kuat. Amin..

27 comments:

  1. salam cik pensil..

    teringin juga nak banglo tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam ;)

      sapa yang tak nak kan? hehe

      Delete
  2. Xpela, rumah besar2 tp sunyi je...

    ReplyDelete
  3. 6t cari suami kaya..dpt banglo hehe

    ReplyDelete
  4. teringin lah juga nak berumahkan banglo, tapi takut lah kalau ruma besar besar nih. siapa si dia yang bertarung dengan nyawa tu cik pensil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa, kalau rumah besar xdah orang gila xtakut, kalau ada big family xapalah jugakan. ini akibat tengok cerita seram.

      Delete
  5. rumah besar2 menjarakkan hubungan dengan jiran2.. sunyi dok umah besar2 banglo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah besar utk keluarga besar :)

      Delete
    2. nk rumah besar keluarga mesti ramai.. sebab ada satu tempat kt kajang, area rumah keluarga lisa surihani, rumah masing2 xhengat besau.. ada tu dah macam pasaraya saiznya.

      Sangat sunyi.. jarang boleh tengok jiran2..

      Delete
    3. ya? macam pasaraya. dah dia jenis tak mo jiran kan..

      tapi kalau dalam satu rumah tu penuh dengan anak2, adik beradik mesti best :') nanti reja bergaduh pulok :3

      Delete
    4. ke memang tu pasaraya..?

      eh..

      hewhew..matilah gua kene saman..

      Delete
  6. assalamualaikum. dia sakit ke? mudah-mudahan Allah berikan dia kekuatan. amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam..

      wow! -_-

      dia kawan sekelas pensil.. dia koma.

      aminn..

      Delete
  7. nak jgk rumah besar..tapi biar penuh dengan family la..kalau tak sunyi je rumah...mesti 'dia' tu special di hati cik pensil kan??sy doakan yang terbaik ye utk si 'dia' tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami kawan sekelas, kawan2 sentiasa di hati :') baru2 dia aksident.. skrg koma..

      Delete
  8. rumah besar mmg indah...tpi rietta xmo...sebab kang penat weii nak ngemas...err nk pkai org gaji...amampukah rietta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. rumah besar tak larat nak mengemas pulak.. kena rajin2 kan diri macam tu..

      Delete
  9. Rumah banglo kalau family jarang kat rumah tak best jugak.

    ReplyDelete
  10. beli rumah panjang lah satu. seronok sikit nak main lumba lari ramai2.hehe

    ReplyDelete
  11. cantiknya banglo ni..

    kalo dpt, nak anak ramai2..

    mihmih..berangan..!

    ReplyDelete
  12. Siapa tak nak rumah besar dik..

    Akak nak rumah besar yang ada 'isi' :)
    Ada kuantiti - ahli keluarga ramai, dan ada kualiti - masing2 ada akhlak yang baik, jaga hubungan sesama manusia dgn DIA.

    #banyakkan bacaan Yasin ya untuk kawan fisha.. kita tak tahu apa yg dia lalui skrg..

    ReplyDelete
  13. nak ada banglo sendiri, senang. Kahwin dengan OKB...

    ReplyDelete