29 September 2012

Review Blog Rilek Sebentar.

Assalamualaikum dan Salamat Sejahtera.




Kepada pemilik blog Rilek Sebentar minta maaf sebab tercuri ambil header awak yang Ohsem ni tanpa kebenaran yang sah . minta maaf banyak-banyak tak berapa nak sengaja , lagi pun tak best kalau bercerita tapi tak ada gambar-gambar kan ? hehe.

First , Kenalkan ZUL DE ALEXIS ialah pemilik rasmi BLOG RILEK SEBENTAR . Maaf nama sebenar dalam IC beliau tidak dapat dikesan . Pemilik blog ini juga sangatlah baik , mesra alam , pemaaf , berbudi bahasa dengan blogger-blogger tanah air di alam maya ini . Dan beliau juga amatlah kacak pada pandangan mata, mungkin ? Maaf sekali lagi sebab terambil pula gambar yang ni. :p




Cukup Besar Tak ? 

Okey dah kenal dengan tuan blog, kita berkenalan pula dengan blog beliau yang CUN . ni . Beliau mula berjinak-jinak dengan dunia blogger ni pada tahun 2010 hinggalah sekarang 2012.

Sedikit cerita tentang blog beliau .

Pada tahun 2011 bulan 12 telah tergempar satu berita tentang Persaraan Beliau dari dunia blogger ini . Tetapi , Alahamdulilah, daripada nasihat yang beliau telah terima , beliau dengan yakinnya telah mengubah niat sebenar untuk bersara . Jikalau tidak mungkin saya dan rakan-rakan blogger lain juga peminat-peminat beliau di luar sana tidak dapat mengenali beliau pada saat dan ketika ini . 

Mengenai cerita-cerita/entry yang beliau tulis kebanyakkannya tentang diri beliau juga kisah-kisah percintaan yang bercampur dengan motivasi dan kisah-kisah teladan . Watak sampingan yang akan keluar dalam entry-entry beliau adalah Kambing kesayangan beliau , untuk pengetahuan pembaca sekalian kambing beliau ini bukanlah calang-calang kambing kerana kambing beliau seperti manusia . Boleh baca dekat blog beliau nanti ya.

Dah tiga tahun beliau sudah menjadi blogger dan sudah mencapai followers sebanyak .. banyaklah jugak kan sebab tu lah dia dah femes hingga ke GERMAN . haha .

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ok dah , tak boleh upload pulak kat cc ni .


2060102


Di samping , Followers beliau yang berJUTA-riban tu kalau nak tahu beliau juga selalu dapat komen daripada entry beliau setinggi 80 ke atas , kalau tak percaya boleh cek entry-entry beliau yang sebelum ni .

 Beliau berpegang kuat pada perinsip :

TIDAK AKAN BERHENTI , SELAGI TIDAK DAPAT SESUATU YANG DIKEHENDAKI

Okeyh, itu saja yang saya dapat kongsikan dalam review blog Rilek Sebentar ini , tujuan review ini adalah sebab saya rasa bersalah kerana sudah menyusahkan beliau . ini saja yang saya dapat buat . masa pun dah tak mengizinkn untuk menaip dengan lebih lama . Jadi ..

Silalah ke blog beliau mencuba komen  facebook yang baru beliau buat . hehe ~



KLIK SINI untuk ke blog beliau ~

@


SINI 

maaf atas kesilapan teknikal .


Sekian, Terima Kasih.

17 comments:

  1. memang hebat.. chaiyokk kepada blogger itu.. :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih..kerana pensil.

    wa tolong ikhlas lah, tak mintak pe2..

    :)

    ReplyDelete
  3. Fiza Suhaimi :

    ya2 . hehe tahniah kpd beliau :D

    ReplyDelete
  4. Zul De Alexis:

    wa buat ni pun ikhlas :)

    ReplyDelete
  5. sungguh hebat beliau :)
    tahniah2!!

    ReplyDelete
  6. Pensil nape aku macam kenal2 jer mamat kat atas ni ek?? ha ha ha >..< untung le ko Jul ada ramai peminat... moga saham retis ko makin melambong macam Mael Lambong eh?? Apakah?? Ha ha ha >..<

    p/s: cik pensil mohon buat review tuk kekasih dia gak.. si MK ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  7. wahhh..encemnyer mamat neh...nk ngorat bole?? ekeke..
    fuyoo..hebakk laa..retiss :)

    ReplyDelete
  8. paripariputih :

    dialah org tu . haha . akan dipertimbangkan ~ :)

    ReplyDelete
  9. Khairul Nizam :

    jemput singgah blog beliau ~

    ReplyDelete
  10. beliau student polimas jitra..hehe..

    ReplyDelete
  11. femes gak dia ni.heheheh
    bru 2 thun berblog.hebat

    ReplyDelete
  12. femes gak dia ni.heheheh
    bru 2 thun berblog.hebat

    ReplyDelete