14 September 2012

Tikus Makan Shin Gum

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera .

Ada satu kejadian yang telah berlaku yang membuatkan saya terfikir "Eh, betul ke ?" atau ini bukan kerja Cik Siti tetapi Cik Lips ? dari kesan GIGITAN atau GERITAN nampaknya seperti kerja gigi besar iaitu Cik Siti .

kenalkan inilah Cik Siti

dan juga

KAWANNYA ~




Cik Lips (sedap pulak namanya )

Apa yang mereka-mereka ini telah buat ?

marilah tengok apa yang mereka telah buat .




Rasanya kerja Si Cik Siti kan ?

 

Persoalannya sekarang pandai ke si tikus ni makan Shin Gum (gula-gula getah) ? haha . Pandai tak pandai dia dah berjaya membuktikannya . haha
  
Nama haiwan perosak , mestilah dia buat keja nih tengah malam , masa orang tengah nyeyak tido dia keluar cari makan . Tapi mengapa pulak dia makan benda alah ni ? lepas tu makan sikit je tu . membazir je . ingat ada orang lain yang nak makan bekas dia kut .
 
kesian tikus ni , dia pulak yang dipersalahkan . shin gum ni kan bergetah mungkin getah tu lekat kat mulut dia kut pastu tak boleh bukak dah , dia pun tinggalkan saja macam tu .

Tapi lepas dari kejadian ni saya masih tak jumpa tikus yang mati dalam rumah ni , rasanya dia mati tak makan benda alah tu ? tapi bukannya racun pun nak mati kan ? atau dia mati tempat lain ?

haha . jumpa lagi ~
 

25 comments:

  1. cik lips ye.. haha.. name baru

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum.

    Fisha, 1st time akk baca org namakan tikus cik siti..lipas plak, cik lips..auwwww, seksi bunyinya,hahahhaa

    Aaa..gaya macam cik siti yg ngusik. Entah, lama dah tak jumpa cik siti n the geng..time duk kl,tiap bulan ada je tikus yg maut dalam jerangkap samar yg ayah akk buat. hehehe

    ReplyDelete
  3. ganas jugak cik siti tu kunyah shin gum..hehe

    ReplyDelete
  4. mesti cik siti punya gigi rosak lepas makan shin gum ni . kita tengok dan lihat eh . haha :D

    ReplyDelete
  5. Ha ha.. Kesian le kat sape yg mkn tu.. Siti ke lips ke..

    ReplyDelete
  6. hahha esti cik lips tu main wat belon dr shin gum( chewing gum..:)

    ReplyDelete
  7. KorN :

    hehe . lips macam bibir pulak .

    ReplyDelete
  8. Tinta Lana :

    waalaikumsalam . akak .

    eh , ye ke .. org kampung panggil cik T . hek2

    nanti mai umah saya berlamabak2 ada :D

    ReplyDelete
  9. Liza Razak :

    almaklumlah , gengster la katakan , hehe

    ReplyDelete
  10. Aliff Haikal :

    kalau rosak , mesti dia menyesal punya kan ? tulah tak berhati2 .

    ReplyDelete
  11. zaxx :

    hebat dia kan ? siap buat belon lagih , beterbangan di udara dia nanti.

    hehe . terima kasih tegur :)

    ReplyDelete
  12. tu dia cik lips..mau akk nak muntah hijau pas jupe cik lipas ni..


    hai cik lips, awak nak kemana tuh..
    bayangkan....
    akk tegur cik lipas memalam klu akk npk cik lipas merayap kat uma...hehehhehehe

    #follower 300

    ReplyDelete
  13. amboiii...kemain dia pandai makan shin gum...lepas nie nk jual shin gum lah leh kaya..hahaha


    eh! tikus ada duit kew?

    ReplyDelete
  14. Khairul Nizam :

    jangan sampai ketagih sudah . haha

    ReplyDelete
  15. CikZaitul :

    amboi ~ haha . kat umah akak banyak lips ek ?

    ReplyDelete
  16. Bulan Syurga Firdausi :

    eh , jangan ingat yg bukan2 , ia hanya seekor binaatang . :D

    ReplyDelete
  17. Zul De Alexis :

    dengan tikus pun nak berkira ! sedekah kan jelah apa yang ada . haha .

    tuan tikus ada la kut duit . ada ka org beli tikus ?

    ReplyDelete
  18. biasanya benda yg susah nak telan, tikus akan bawak lari, then tinggalkan mcm tu jerrr

    ReplyDelete
  19. nampak gaya macam Cik T punya keja..dah la buat muka innocence..kerat misai baru tau..hehehe :D

    ReplyDelete
  20. Nurul ain :

    benda tu berat kut , dia tak mampu nak bawak lari . hehe

    ReplyDelete
  21. Fiza Suhaimi :

    A'a kan. agaknyalah. eh! jangan ! kejam sangat tu . haha

    ReplyDelete