09 December 2012

Kuku dijadikan makanan.

Assalamualaikum.

Tahu apa maksud air tangan? selalu orang cakap air tangan isteri/air tangan mak lagi best. Rassanya memang bukan air basuh tangan. haha.

 Tiba-tiba terfikir air tangan bermaksud masakan yang dimasak oleh seseorang tu. tapikan walaupun menggunakan resepi yang sama, tapi kenapa rasanya tak sama ?

Ada sapa-sapa boleh jawab ?


Lagi satu masakan orang yang baru belajar memasak, memang nampak tak sama dengan masakan orang yang dah lama memasak. kenapa ?

Ada sapa-sapa boleh jawab ?


8 comments:

  1. klu mak masak sedap sbb ade kasih syg dlm tuh..heeeeee

    ReplyDelete
  2. masak dgn penuh kaseh syg..hehe.. betul tu cik mun..sy sokong..

    ReplyDelete
  3. betul3x...kasih syg ibu lahir bersama2 masakannya...mmg hebat smpaikan kita asyik nak ja mak masakkan utk kita slalu :)

    ReplyDelete
  4. apa2 yg dimasak dgn ikhlas penuh dengan kasih sayang, mmg la sedap :)

    ReplyDelete
  5. tak tahulah jawapannya, cuma yg nur tahu, kalau nak sedap..jgn lupa baca bismillah dgn selawat time masak.. :)

    ReplyDelete
  6. air tangan tu maksudnya, waktu masak tangan kita berpeluh..so peluh tu masuk dalam masakan and sebati dalam makanan..so peluh drpd tangan tu yg dinamakan air tangan..heheh

    ReplyDelete
  7. masakan org yg baru belajar memasak, memang tak sama dgn masakan org yg dah lama memasak..sebabnya, bila dah lama memasak tu, masakan akan jadi sejuk, dah tak berasap..berbanding dgn org yg baru belajar memasak, makanan tu still panas lagi, nampak berasap jer sebab baru masak..

    ReplyDelete