06 December 2012

Jadilah seperti Bayi !

Assalamualaikum .

Tahu kenapa bayi boleh berjalan ? kenapa dari meniarap dia boleh merangkak ? dari merangkak dia mula bertatih ? lepastu dia boleh berjalan ?

Kenapa ? kenapa ?




sebab dia tak kenal erti BERPUTUS ASA . Kalau dia tahu berputus asa mungkin dia akan selama-lamanya baring diatas tilam . Hanya tunggu orang usung dia kesana sini .

Baby tak pernah berputus asa . Takkan kita yang boleh melompat ni cepat sangat untuk berputus asa ?

Bayi .. walaupun dia jatuh banyak kali , tak pernah pun dia berhenti untuk cuba kembali berdiri bukan ? Kuatnya dia . tabahnyaa bayi !

Jangan lupa kita semua pernah lalui hidup sebagai seorang bayi yang asalnya tidak tahu apa-apa .Dan tak pernah berputus asa .. menagis macam kena sebat saja untuk mendapatkan sesuatu . Berusahalah tu :P

Tapi ... kenapa sekarang , kita perlu berputus asa ?

Dulu kuat , tapi sekarang ?



Pertahankanlah hak anda ! :)


25 comments:

  1. mesti perthankan..hehe...jgn mudh putus asa :p

    ReplyDelete
  2. setuju sangat2...
    kalaulah kita seperti baby, rasanya semua di dunia ini berjayakan..

    ReplyDelete
  3. yeah.. jom jadi spt bayi. jgn mudah putus asa.

    ReplyDelete
  4. comel gmbr baby yg first tu..

    ReplyDelete
  5. kita semua perlu berusaha...menjadi dewasa juga kita berusaha..jd teruskan berusaha

    ReplyDelete
  6. bayi mana tau PUTUS ASA. bayi mana tau BERUSAHA. sbb bayi adalah bayi.blom matang. bayi pandai bertatih pun atas galakan sokongan luar...

    p/s: tahniah dpt adik baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab sokongan tulah dia boleh . terima kasih

      Delete
  7. pertahankan pertahankan. eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan main2 dengan pertahankan . nanti tak tertahan . eh

      Delete
  8. yepp..ganbatte!!berusaha smp dpat:)

    ReplyDelete
  9. baby tak pernha putus asa, saya baby tua yg seringkali tewas dgn keadaan, putus asa ditengah2 jalan..
    nak jadi baby @ bayi yg akan terus terus & terus mencuba biar apa pun halangan..
    ~thanks cik pensil

    ReplyDelete
  10. yaaaa.. aku pun setuju.. Huhuhu.

    ReplyDelete
  11. Simple tapi bermakna, thanks adik pensil, betul, dulu kita kuat, sekarang jatuh sikit, dah nak quit. Good message here. Selamat Bercuti.

    ReplyDelete
  12. Pengalaman tu yang mem-putus-asa-kan. Heheh :D

    ReplyDelete
  13. baby memang kuat....akak kagum....insya Allah moga kita semua kuat dan xpernah putus asa mcm baby2 :)

    ReplyDelete