08 January 2013

Sepucuk surat daripada posmen .

Assalamualaikum ..

Bukan senangkan nak dapat kepercayaan daripada orang lain . Apatah lagi bila kepercayaan yang kita sudah dapat tu hilang . Bila kepercayaan tu hilang makin susah kita nak buat kerja . 





Apa yang pensil takut apabila kepercayaan daripada parents pensil hilang , sebab kalau diorang dah tak percayakan pensil , nak buat apa2 pun rasa bersalah . Hampir2 saja , disebabkan sepucuk surat ..

Jadi kepercayaan dari orang sekeliling , orang terdekat , orang yang kita sayang sangatlah penting .

Kalau nak peroleh kepercayaan tu semula , mestilah jujur dah bertanggungjawab atas apa yang telah dilakukan  ... 

22 comments:

  1. Replies
    1. err, apa yg betulnya? huhu

      Delete
    2. betulla pensel ckp tu. kepercayaan hanya sekali. sekali dirosakkan selamanya tak percaya. ibarat kertas kosong, sekali kita komotkan atau lipat, bila buka, dia tak kembali seperti sediakalakan? tetap ada kesan komot/lipat tu..

      Delete
    3. hehe aku sj jer. sj nk biarkan ko explain panjang lebar..mahahaha

      Delete
    4. Kopi, lempang, mahu..? ;p

      Delete
    5. lempang ak takmau...tp kalau lempeng, ak nak!

      Delete
  2. err, hang curi2 baca surat cinta org lain ka? =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rase someone kasik surat kat pensil. Maybe pensil suka atau maybe pensil tak suka pun ada surat tu. Tapi tiba2 parent pensil bace pulak that letter. Haa kan? Hahaha, sukahati aku jer buat andaian camni. Hehe :3

      Delete
  3. -"- blank tgh loading maksud tersirat dan tersurat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tersurat saja ada . tersirat takda :P

      Delete
  4. surat apa tu sampai buleh jejaskan kepercayaan family??? macam privet and kopidese je.. ;P

    ReplyDelete
  5. Emm. Kalau "TER" rasanya InsyaAllah org akan maafkan. Yg penting kita rendah diri minta maaf. =)

    ReplyDelete
  6. memang baik bersikap jujur dan bertanggungjawab..tp manusia sering dgn khilaf...bersedia utk memaafkan kesilapan org lain dn menerima kesalahan buat kali pertama...kalau berulang lagi barulah blh kita fikirkan dan timbang3kan semula...

    ReplyDelete
  7. Kadang2 org kata kepercayaan cuma sekali. Kadang2 pulak org kata setiap org layak diberi peluang kedua. Haish! Hidup ni banyak betul kadang2 :P

    ReplyDelete