04 January 2013

Seliper Buruk !


Assalamualaikum .





Jadilah seperti seliper ini , walau buruk tetap selesa di pakai dimana sahaja . Boleh berlari , berjalan dengan cepat .

Berbanding ..





Berbanding ini ...  cantik , tapi mampu untuk memalukan diri sendiri (Jatuh ) malah memudaratkan diri sendiri   dengan kecantikannya .




43 comments:

  1. suka pakai selipar jepun klu jln.. ekekekeke...

    suka jgk pakai ksut tggi tu.. tp tu la kaki sakit dan slalu memudaratkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kajian kata kasut tinggi boleh mengurangkan kesuburan wanita...

      Delete
  2. selipEEEEEr? hehe. selipar jepun still the best. santai dan ringan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ringan . sebab tulah selalu jadi mangsa balingan . keh2

      Delete
    2. selipEEEEEr? masih tak tangkap ker apa yg ak cuba sampaikan di sini?

      Delete
    3. dapat . bukan "seliper" tapi "selipar" . kan ? haha

      terimakasih2 . tapi aku suka seliper :3

      Delete
  3. xpakai sipar jepun. licin. gunalah sipar getah, selamat sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . betul . ada lagi ke yang guna seliper jepun ? boleh tertungging sama je dengn yang bertumit .

      Delete
  4. xpakai sipar jepun. licin. gunalah sipar getah, selamat sikit..

    ReplyDelete
  5. kasut tinggi sakit..pakai selipar jek senang..
    siap bole lari 100 meter lagi

    ReplyDelete
  6. yang cantik tak semestinya bagus...yang buruk xsemestinya xbagus...dalam kehidupan...kita perlu teliti...

    ReplyDelete
  7. sebab tu jangan hanya tertarik pada luaran, tapi nilailah kemampuannya sekali.. ;D

    sebenarnya ibrah ada di sekeliling kita. sama ada mata hati kita mampu melihatnya ataupun tidak.

    ReplyDelete
  8. BETOL3 .. XMESTI PE YG CNTIK TU LEH BHAGIAKAN KITE :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah . jgn cari yg cantik tapi cari yang menarik . hehe

      Delete
  9. betui... seliper jepun mahai kowt~~~ :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu ramai yg tak mampu nak mendapatkannya ;D

      Delete
  10. assalamualaikum...betul tu tp jgn pakai selipar yg berlainan warna pasangannya ye...malu la juga sayang oii...hehehe

    ReplyDelete
  11. dua komen terdahulu aku hilang =.=' mohon hg check dalam kat bhgian SPAM

    ReplyDelete
  12. baiklah... sy dengar nasihat kamu :)

    ReplyDelete
  13. sangat memahami...yg buruk lebih baik dr yg cantik... lgpun sliper simple dan boleh di guna ke mana2...=)

    ReplyDelete
  14. setujukk.!
    xsuka kasut bertumit..jalan kena ketek2..hihih

    ReplyDelete
  15. suka ngan entry ni...sgt mendalam maksunya...hehe... btw, blog anda telah berada di dalam bloglist jan-feb blog saya..

    http://www.jaakechik.com/2013/01/bloglist-jan-feb-2013.html

    ReplyDelete
  16. ahaa . nice entri . maksud yang mendalam ^.^

    btw , first time datang singgah dekat sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau first time, kena taip "1st!!" kat atas sekali..hehehe

      Delete
  17. wow so deep, heehee.

    better cari yang selesa dipakai berbanding yang menyeksakan :D

    ReplyDelete
  18. Kadang2 terpikir kenapa dipanggil selipar jepun? selipar ni asal dari jepun ker? apa2 pun mmg selesa la nak pakai tp kalau sy pakai yg version wanita sket la baru sesuai ngan keayuan gadis melayu..hihhi

    ReplyDelete
  19. betoi2....seliper ni blh gak kita wat kebajikan jika letak kat surau....letak kat tandas...kalu high heel mmg org xkan pakaila nk masuk tandas...TQ 4 sharing sis :)

    ReplyDelete
  20. kasut converse la. baru style. salam kenal cik pensil. pollow.

    ReplyDelete
  21. suka kasut yg nmpk cm buruk..haha

    ReplyDelete