13 November 2014

Langgar Hilang

Asaalammualaikum.

Awalnya nak letak tajuk LANGGAR LARI, tapi bila refresh balik incident siang tadi. Langgar Hilang lebih tepat. rasanya.

Nak dijadikan cerita..

Pensil tengah bawak moto dengan nyaman dan tenangnya menikmati rintik-rintik air hujan membasahi pipi..

"Eh..!"

Ada kucing nak lintas jalan. Dia dah ada dekat line putih tengah jalan. Pensil slow.. slow..

"Ahhhhhhhhh !"

Kenapa? kenapa? kenapaaaa???

Kenapa.. Kenapa lari jugak??

Kenapa..

Pensil dah TERlanggar dia.

Pensil breakk.. berhenti tepi tengok dia dah takda.. kesan darah takda. apa pun takda. sekali ngan kucing tu takda. Ghaib..

Pensil dapat rasa tayar moto lindis badan dia. Tak pun mana-mana bahagian badan dialah.

Maybe dia lari menyelamatkan diri dalam semak. Pensil.. rasa jantung bagai terhenti..

Rasa bersalah, macam langgar anak orang..

Allahu..

9 comments:

  1. dia lari menyelamatkan diri tu..insyaAllah kucen tu xde pape..x sengaja kan,,

    ReplyDelete
  2. Ayoookk.. Nnt menghantui.. Hehehe.. Joking..

    Jom follow papaglamz n terjah entri papaglamz

    http://www.papaglamz.com/2014/11/tinta-papaglamz-ll-sengsaranya.html?m=1

    ReplyDelete
  3. kalau tak disengajakan nak buat camna kan..
    nanti la kucing tu bawak geng cari sape yg langgar dia..hehe

    ReplyDelete
  4. tak boleh nak buat apa la kalau TER. lainla kalau sengaja ~

    ReplyDelete
  5. sape pun akan jadi cam tu dik...apapun skrg2nya selamat kan...bersyukur dan bersabar atas apa yg berlaku...lain kali hati2 ye cayang...rindu cik pensil :)

    ReplyDelete
  6. Haish.. seram..
    hmmm ..
    hey.. sebelum habis bulan 1 ni, nak wish selamat tahun baru..
    moga tahun baru ni boleh asah pensil tajam-tajam, dan jawab semua soalan tentang hidup dengan baik.. =) jaga diri..

    ReplyDelete