23 November 2012

Bukan Senang TAPI senang .

Assalamualaikum .




Yes ! bukan senang nak jadi CHEF , tapi ramai je yang boleh memasak , walaupun dia bukan chef kan ?

Jadi , kalau tak boleh jadi chef pun boleh jugak memasak ala-ala chef . ye dak ?

Nampak ?

Bukan senang TAPI Senang . hee ~





Lebih senang kalau dapat husband yang boleh memasak , boleh bergilir-gilir memasak (bertolak ansur) walaupun lelaki lebih suka makan air tangan isteri.  tak salahkan kalau tolong menolong ? jadi kalau dapat husband boleh memasak kira satu bonuslah :D

Bukan senang nak dapat lelaki pandai memasak , tapi bila dah dapat senang kan ?





Nak belajar memasak bukan senang TAPI bila sudah belajar Senang je . Rasa macam setiap masa ja nak cuba menu-menu baru . ha ha .

Sebenarnya ..

Semua orang boleh memasak , cuma tak pandai memasak jer . Dua perkataan dan maksud yang berbeza ~

JOMLAH belajar berperang , didapur . untuk masa depan jugak ^^,

Tak ada apa yang lebih penting dalam dunia ni melainkan membuat orang yang kita sayang gembira :)

44 comments:

  1. Jom jom! Sesame belajar kemahiran hidup ni!

    Err, kalau dapat suami chef. Ada baik buruknya jugak. Memang suami bole tolong masak. Tpi kita ni. Kalau tak mahir sangat cemane? Tambah pulak suami tu memg sensitif bab masak masak ni. Errr. Haha! Nak suami chef eh? Nak doakan ni ;)

    ReplyDelete
  2. haha .

    itu lagi bagus , bila sorang lagi pandai mestilah kena saling tolong menolong , barulah dapat eratkan kasih sayang :)

    Erk ? kalau dah tertulis , terima saja :D

    ReplyDelete
  3. tentu cik pensil dah pandai memasakkan..
    cik pensil pandai masak ape..?
    share la resepi..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu namanya baru belajar mananya boleh terus jadi pandai akak . hehe .

      >_<

      Delete
  4. memasak tuh memang pandai, tapi disebabkan terkena percikan minyak but pertamakalinya, aku jadi fobia untuk memasak, haha :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh . cepatnya putus asa . ha ha . usaha tangga kejayaan . ngee ~

      Delete
  5. Bukan senag nak senang. dan bukan susah nak susah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha >_<

      dan bukan senang nak redha atas 'kehilangan' dan .. redha je lah Hencek Haikal :P

      Delete
  6. Hurm, husband ngan wife begilir memasak, er, tapikan kalau husband masak lagik sedap, wife akan down nanti pastuh terus jadi kerja hakiki husband dia. Kesian... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi si husband boleh ajarkan ? samasama beajar :p

      tapi mesti husband nak makan air tangan dari isteri kan ?

      apasalahnye ? hehe :D

      Delete
    2. Yalor...air tangan isteri tuh...it's about perasaan bahagia tuh...tak boleh ganti tuh...hehe

      Delete
    3. Haha . kalu mcm ujgn makan dkt kedai :0

      Delete
  7. Jom kita masak bubur asyura pulak.

    ReplyDelete
  8. Seriously, memasak ni kalau rajen blaja sebenarnya senang je. Tp memang kena rajen mencuba. If tak cuba, kita memang takkan tahu kita boleh memasak sebenarnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul :) best pulak bila boleh memasak :D

      Delete
  9. Okey..saya pandai memasak, dan masakan saya adalah sedap..sila hantarkan rombongan meminang dengan kadar segera :|

    ReplyDelete
  10. sis tak pandai msk sgt. tgk blaja lagi ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pandai takpe janji boleh :) hehe

      Delete
  11. hahaha...bgus2 awal2 lg mmg nk kne belajar memasak..nanti bila dh kawen xda la kekok sgt. pandai mmasak, tinggi nilai saham sseorang mpuan sbg seorg isteri :)

    bukan senang nak dpt calon suami yg baik tapi senang jer nk dpt Bf. ehhhhhhhh =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. tinggi nilai saham ? wang hantaran pun tinggi jugak nahh ? :P
      lelaki pun pandai masak ramai yang berkenan hehe .

      bf tak best weyh . haha

      Delete
  12. betul tu dik,,bukan senang tu bukan alasannye,,jd kena cube,,akk pon cube2 gak,,sikit2 tu bolehla,hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang penting usaha kan . nak dapat . tak nak jgn harap dapat ;)

      Delete
  13. baca entry ni, teringat mak saya yang terpengaruh dengan masterchef. jadi di rumah hari2 dia buat resipi sendiri, macam2.. nice entry though..

    jemputlah singgah ke blog saya pula ^^

    ReplyDelete
  14. untung nye lahai kalau dapat suami pandai masak
    boleh sweet sweet kat dapur sesama . hehe :D

    ReplyDelete
  15. wah, kalo dapat husband pandai masak memang 1 kelebihan ni.. =)

    ReplyDelete
  16. Wa memang terer masak cik pensil.. tapi masak air je lar. Hahahaha..

    ReplyDelete

  17. hmm...bila masak sorang2 kat dapur. macam ada terdengar jer...

    'anda ada 60 minit dari sekarang'

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah masuk pertandingan memasak eh ? mesti sedap . menang lah tu :)

      Delete
  18. betul2 tolong-menolong amalan mulia...lg pulak suami isteri kan...tu slh satu cara mengeratkan lg hbngan sesama pasangan....nice entry dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya2 . kena saling tolong menolong . baru hidup bahagia :)

      Delete
  19. kelemahan yg sgt ketara leeza ialah MEMASAK...
    so .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe2 kita sama2 blajar nah .. haha jangan sedih2

      Delete
  20. aku suka sangat masak.. hehehehe. even dapur tu mcm nak meletup bila aku masuk.. aku peduli aapa.. aku nak masak jugak.. tapi alhamdulillah.. so far, tade lagi orang mati makan masakan aku.. dapur pun tak meletup lagi.. ngee `

    ReplyDelete
  21. wahh2 mesti terror sangat nih sampai dapur pun nak meletup !


    macam berperang je ko payeh :p

    ReplyDelete
  22. haha kalau terer masak pon susa gak sbb asik bebel die msk lg sdp ehhh

    ReplyDelete
  23. masak2 nih senang jek..antara malas n rajin jek..haha. wendy sker msk, tpi mls..hehehe :P

    ReplyDelete