31 December 2012

Akhir dan Redha !

Assalamualaikum .

Hari first sekolah dah macam2 jadi . target asal tak dapat untuk hari first ni . tak apa ada banyak lagi hari2 yang akan datang .

Disebabkan tahun ni adalah tahun akhir pensil dekat sekolah tu sebagai student form 5 , jadi pensil dengan kawan2 nak amalkan konsep "Redha" .

Kami kena redha apa saja yang berlaku/terjadi pada kami walaupun benda tu berat buat kami untuk kami tanggung . Kami terpaksa buat walau kami tak nak buat . Dan kalau benda tu akan mendatangkan kesan buruk kepada kami , kami kena "ubah" benda tu selagi mampu .

Kami buat macam ni sebab .. nak cipta kenangan dekat sekolah tu . haha . nama pun tahun last kan ? rasanya dah ada 2 kenangan , yang first penat ! tapi best sangat dapat buat . yang ke 2 hemm .. 

Rasanya banyak lagi pada hari yang akan mendatang untuk kami cipta "kenangan" dekat sekolah tu . tahun baru mula jadi cerita baru nak mula !



Jadi bersempena dengan kenangan yang akan tercipta tu pensil nak bagi hadiah kepada siapa-siapa yang dapat bagi idea yang bernas atau gila2 yang boleh pensil buat untuk cipta kenangan tu . apa2 saja . kalau nak suggest benda/perkara yang korang tak sempat nak buat masa zaman sekolah pun okey . hehe

Er , hadiah misteri .


79 comments:

  1. Replies
    1. teringin nak buat majlis ala-ala prom nite ms zaman sekolah dulu, boleh ubah ala-ala kemalaysiaan sikit. pakai baju ikut theme..

      Delete
    2. erkk..mana aci main cop2 tempat..lalala~

      Delete
  2. stuju dgn 4ffet8. buat malam pakaian beragam. buat tema tertentu n pakai mask. superb...

    xpun buat 2-3 hari utk karnival skolah. stip kelas buat booth masing2 dgn tema masing2. i.e nk buat umah hantu ker, kafe ker etc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. first! sbb 4feet xsebut first. so ak first!!

      Delete
    2. hang first boy , 4feet first girl . adilkan ?

      Delete
    3. idea hang sama dengan 4feetlah .

      bagilahlah idea lain aku tak tau nak bagi hadiah dekat mana satu nanti . hehe

      Delete
    4. LOL bajet dh ada pemenang dh. ak tak kisah sgt hdiah tu. bg kt 4feet8 la

      Delete
  3. Enjoy Dik..
    esok lusa musti rindu zaman sekolah :)

    ReplyDelete
  4. haaaa .. apakata tanda tangan kawan2 dekat baju skolah masih2 .. :) kalau takot mak marah, guna satu kertas yg besar tuu .. card board eh? ha ye kot . haha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastu buat frame sendiri guna lah apa2 ikot kreativiti awk .. guna marker pelbagai warna kemudian tampal dekat bilik hehehe

      Delete
    2. yes akan . buat . frame kan ? tanda tangan huduh . haha

      Delete
  5. salam...

    redha adalah sifat hamba yg beriman...

    ReplyDelete
  6. salam cikpensil :D

    buat buku khas ker sbg kenang2an...:)

    selamat belajar dan slmt thn baru 2013...^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. takda buku khas , hanya memori ? hehe thanks

      Delete
  7. kenangan tu boleh tercipta dengan macam macam cara..yang penting hargai masa bersama member tu

    ReplyDelete
  8. aku cadangkan korang ramai2 tumbuk perut cikgu disiplin..kompem akan jadi kenangan terindah zaman persekolahan..kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu disiplin lelaki . nanti dituih mencabul pula . hahaha

      Delete
    2. dituih? ludah cikgu disiplin ke? hahaha

      Delete
  9. pakai stokin colour2, kalau boleh yg colourful giler,,pakai 1 hari pastu ambik gambar,,nasiblah kena tgkap ke x,hahaha kenangan tu

    ReplyDelete
  10. jmput join http://iza-sakura.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. wah. x dpt first. hehe. buat mural kat dinding kelas. haa. hehe

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. erkk..tak baek la cakap babi..:|

      Delete
    2. kahkah.. comel la H ni. komen dah macam budak sekolah darjah 3. nasib baik tak cakap macam ni: "mak kita cakap tak baiklah cakap babi"

      Delete
  13. fuh..
    selamat bersekolah..
    eehehhee

    ReplyDelete
  14. good luck untuk SPM ^_^ do the best..

    ReplyDelete
  15. goodluck untuk spm pensil.....hehehe comel je nama pensil :)

    ReplyDelete
  16. rindu zmn skolah sgt2! hmm... rakam setiap aktiviti yg dibuat, so bila lepas skola nt bleh tgk2 smula... sure, psti rindu!

    ReplyDelete
  17. lepas exam, main mercun untuk meraikan freedom tu. die punya feel mesti lain macam sikit. tak sama macam kita main mercun time raya. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut aih .. silap2 tak boleh ambik result SPM :P

      Delete
  18. terjun dalam kolam ikan kat taman sains -_-'
    Lepas tu biar pak cik tukang kebun kejar satu sekolah

    ReplyDelete
  19. salam....
    hahaha...senang je.... ang bleh cipta sejarah kat skolah ang....
    ang bakar ar kantin skolah.... mesti nama ang terpahat kat skolah tu... (gurau je...Jgan wat btol2 plak..hahah)

    #slamat berkenalan...thanks follow blog gua.... sori, bru follow blog ang, ad perkara x dpat elak, 2,3 ari ni..hehe.. pape pon gudluck for ur SPM....
    blajar btol2...ikhlas kan hati, insyaallah berjaya...
    (blogger Baru)

    ReplyDelete
  20. hehe..tahniah dah abes skola erk..pasni cita2 jd cikgu la...hehe. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum habis lagi lah -_- tahun ni last :p

      Delete
  21. cik pensil nak tanya sikit...
    cik pensil tempat coklat drpd kwn leeza tu.. ok tak? any suggestion....?

    ReplyDelete
  22. Teringin nak nakbakar sek.hahaa kidding

    ReplyDelete
  23. kalau boleh nak je balik zaman sekolah ni!. hehe

    ReplyDelete
  24. Tak de idea la..apa yg penting gunakan masa f5 ni dengan sebaiknya.. nti dah hbis sekolh mesti rse mcm nk blik semula ke zamn sekolh ni

    ReplyDelete
  25. bagi kt aku je la adiah tu...kire kenangan la tu..hehe

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum. hehe. cikpensil nie, skolah mana?? hee. BW dan follow sini.mind to follow back?? ;) qanaah99.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. dah lama nurul tak masuk sini. kebizian yg melanda. goodluck ye kawan

    ReplyDelete
  28. Jgn kapel sebelum SPM...menyesal nantio ahhaha

    ReplyDelete
  29. Good luck in SPM nanti. Sem ni pun sem akhir aku. Wish me good luck too. =)

    ReplyDelete
  30. lorhh budak fom 5 rupenyerr :P hehehe

    ReplyDelete
  31. jauh lagi perjalanan cikpensil ni. redah banyak2, baru bnyk kenangan yg tercipta nanti ye?

    btw...first impression aku tgok header tu mcm.......... anda sedang berusaha untuk melepaskan sesuatu yang...... haha

    ReplyDelete
  32. cik pensil form5 ke? study hard dear, kasi straight A. chaiyok2..!! :)

    ReplyDelete
  33. singgah kenal..uittt panjang kot scroll down ramai btoi peminat cik pensel.... cipta kejayaan paling cemerlang untuk sekolah dan family khasnya.. slmt maju jaya

    ReplyDelete
  34. teringat time nak pergi kantin, bawak duit 50sen je, nak beli nugget. hihi~

    ReplyDelete
  35. dulu masa hari last skola.. Sy conteng beg..mksdnye suh kwn buat wish n tandatgn kt beg... biar penuh..pstu simpan beg tu... klo x beg..buat kt kasut pn ok..g frame kasut tu dlm kaca

    ReplyDelete
  36. kenangan terindah boleh buat makan malam bertema santai ^_^ ada pengisian ,slide show kenangan (gambar bersama ) dan buat dalam video

    ReplyDelete