27 December 2012

+ Target Jodoh .

Assalamualaikum .

Entry ni merupakan sambungan kepada yang  ni . Untuk menjelaskan ketidak fahaman pembaca yang entah buat2 tak faham atau sengaja nak membuli . HAHA . ok2 think positif , tak baik buli membuli , dah orang tak faham , kita jelaskanlah bagi faham kan ? maaf2




Apa yang mereka tak faham ?


tengok apa kata mereka ..









Tak faham mungkin sebab ni .




Ok , mai sini nak ajar target Jodoh . First , korang suka orang macam mana ? mesti semua nak baik2 kan . cantik , sopan , pandai masak , hensem , tak merokok , kaya , ++++ boleh sambung sendiri di ruang komen ;D

 Contohnya , dari segi pekerjaan . kita ambil contoh , macam pensil , suka lelaki yang MACAM ustaz . ok , memang belum tentu jodoh pensil dengan ustaz , tu cuma target . HAHA . bukan bermaksud kena goda ustaz ke hapa . ok . tolong jangan salah faham . tak faham tak apa . macam exam selalu target A ++ kan ? ok , biarkan kisah si pensil tu ~


Cuba tengok soalam atas dari si Encik H dengan Si Payeh .


SIAPA JODOH SAYA ?


Manalah tau -_-  yang penting bukan pensil  jodoh awak berdua . HAHA. rasanya Encik H dengan Payeh boleh guna cara target jodoh dari Cik Pensil ni . HAHA .


Ok , macam ni , pensil pernah terdengar dari .. tah . Katanya kalau nak carikan jodoh untuk dia , mesti cari CIKGU atau NURSE . nampak tak dia punya target ? mungkin nurse atau cikgu ni orangnya penyayang and lemah lembut , sebab tu dia target macam tu . Jadi terpulang pula kepada Encik H dan payeh untuk meletakkan target tu .


Kepada Kak Iffah . tak semua orang boleh guna kaedah target jodoh ni . kalau nak try , try . kalau tak mau duduk diam2 . Ok , pensil mula buat target ni sejak awal tahun , selepas kemunculan entry NI <---- mohon Kak Iffah godek2 dekat sini , Encik H dengan Payeh and lain2 yang baca sini  tolong baca !  entry tu merupakan sambungan kepada entry ni . amboi bersambung2 pula . ada yang nak tolong sambung lagi ? HAHA .



Boleh tamatkan dekat sini ? sukahatilahpensil ~


50 comments:

  1. errr..errr..errr..sebenarnya kan, soalan tu kan, sarkastik ker..hahaha..saja buat2 tak faham and saja buat2 tanya..:P

    ReplyDelete
  2. Ahaaa, siapa tak faham meh tanya sye pulak. Hahahaha. Rajin cik pensil godek godek entri lama siap letak link sekali.

    ReplyDelete
  3. payeh tu perempuan tau..dia memang takkan berjodoh dgn cik pensil..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau lama dah , terima kasih ingatkan ;)

      Delete
  4. tgh menunggu jodoh dtg bergolek...erk, boleh ke gitew??

    ReplyDelete
  5. kalau target jodoh dh tentu la nk anak raja, paling2 kurang pun engineer siap ada IR lg kat depan =) cewwaahhh, kau baby demand kemain.. hehehe, xmau la terget2 ni. kang tak dpat meraung frust menonggeng..
    Apa-apa pun, siapa-siapapun dia.. dia la ustaz yg akan membimbing kita nanti walaupun hakikatnya dia bukanlah seorg ustaz..

    ReplyDelete
  6. soal jodoh kita kan urusan Allah...kita hanya merancang Allah jua yg menentukan....cewahhh dah mcm ustaz...hehe

    ReplyDelete
  7. cik nafisah, saya tak pernah letak target. yg sy letak dan senaraikan adalah org yg sy taknak, ciri-ciri yg sy taknak. tapi, ciri-ciri yg tulah yg datang..

    kehkehkeh..jd, takde target, siapapun jodoh sy, sy terima seadanya.. hehe.. end.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nafisah ? :3


      terpulang semua orang ada pendapat and pegangan sendiri . hehe .
      akak dah kawen ke ? hee ~ mcm dah je . hehe

      Delete
  8. stuju ngn encik H

    akk paham jela.. sje nyakat

    =)

    jangan mara eh cp hahahahaha

    ReplyDelete
  9. ayooo... girly nya kau letak cik payeh kat situ.. mcm mak nyah pun ada aku baca.. HAHAHA.. lucu laa kau ni pensil.. siap buat entry khas lagi ye? aku saje je tu.. gurau2 manja ngan hang.. pasni takleh dah :(

    btw, dearest H, kau ni suka sgt yee mengexplainkan yg aku ni perempuan? aku sekeh kang.. hahahha.. pensil tu dah tau jantina aku,.. takdenye aku nak jadi ustaz then pegi berjodoh ngan dye.. kahkahkah.

    aku penah ckp kat Liyaa, nak jodoh yg gaji banyak.. ekekek.. pilot, engineer, doktor? hahahaha *kidding

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab kau kan ada krisis identiti..hahaha

      Delete
    2. Payeh , tinggi impian . kah3


      Encik H , ni cuma nak tolong je payeh , mungkin dia tak nak orang salah faham . hoho

      Delete
  10. Alhamdulillah...da ade jodohnyer..haha

    ReplyDelete
  11. Suka baca tulisan cik pensil.. penulisan matang dari usia :) teruskan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. er ? perempuan cepat matang ? hehe .

      terima kasih ;)

      Delete
  12. ada target tapi dah lepas target jodoh x muncul..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa menetukan ? jangan risau cikgu muda lagik :D hehe

      Delete
  13. tipikal mr.H buat2 tak phm...padahal dia lg phm jauh ke depan dr hg la cik nafisah...saja2 beliau tu.

    ReplyDelete
  14. mun nak tunggu jela..bole dop?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je . kalau tak datang baru carik ;D

      Delete
  15. Lite pilihan keluarge je..kehkehkehek :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah , bagus betul , itu yg terbaik ;)

      Delete
  16. haha aiyaa! sp pn xtau ok jodoh2 ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan risau , semua org pun tak tahu lagik . haha

      Delete
  17. tak faham.. sebab tak baca n3 sebelum ni hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca utk faham , dan faaham utk baca ? hehe

      Delete
  18. nak kena ni . haha . tarik telinga kang ;p

    ReplyDelete
  19. baca banyak kali still tak faham hahaha..alangkah bagusnya kita tahu siapa jodoh kita nanti kan

    ReplyDelete
  20. jangan tamatkan lagi..tambah lg pensil.ehehe

    ReplyDelete
  21. oh masi muda lagi dalam khabar khabar jodoh ini, haha

    ReplyDelete
  22. entry bersambung2x ke ni...huhuhu
    salam kenalan...dr tmpt hairy ke mari...

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum...jodoh tu takdir Allah tapi kena ada usaha,ikhtiar,doa dan tawakkal....mesti ada targetkan..?bagus laa...

    ReplyDelete
  24. jodoh akak dgn ehem2 xlame lg,,eh hahaha,,yg pnting semua tu d tgn Allah

    ReplyDelete