26 December 2012

Dia tak faham .

Assalamualaikum .


Ada seorang sahabat , bertanya "Jodoh tu macam mana ? aku tak faham ."

Saya tak suka orang sebut "tak faham" tapi diri sendiri selalu sebut "tak faham" normallah orang pandai cakap je . nak buat macam mana dah memang "tak faham" . And selalunya saya cuba sedaya upaya untuk fahamkan dia , apa yang dia tak faham . Biar sampai dia pening , baru puas hati sikit . haha .

Berbalik kepada soalan dia . Bab explain2 ni memang suka sangat . haha . siap lukis lagi dekat dia nak bagi faham . cuba translate balik apa yang diexplainkan pada dia .





malas pula ~ Pendekkan , sependek-pendeknya..


"A bercinta dengan B tapi berkahwin dengan C ."

tu lah jodoh .


Kalau hang(sahabat) bercinta dengan mamat korea tapi kalau jodoh hang dengan mamat india , takkan ke mana punya .

Jadi , kenapa perlu hang ke mamat korea ? sedangkan hang dengan mamat india

Kepada sahabat , jangan pening2 ;D

Jodoh saya dengan Ustaz tu , walaupun dia bukan Ustaz tapi dia tetap Ustaz dan saya tak kenal siapa Ustaz tu . heee ~

20 comments:

  1. jodoh saya pulak dengan siapa? saya tak faham la..:|

    ReplyDelete
  2. Tapi mamat india lagik macho...bagusla...mamat korea macam pompuan aja...euwwwww. Hahahaha, anyway adik pensil, betul, at the end, jodoh tuh, bukan atas tangan sendiri, tangan bapak, tangan jiran, tangan mak, tangan mak tiri, tangan tokwan, or tangan sesapa. Jodoh di tangan ALLAH S.W.T.

    ReplyDelete
  3. erk.. tak paham.. hahahaha

    muhun explain sape jodoh saye,.. tak paham.. kalau bulih ngan lukisan skali ehh

    ReplyDelete
  4. entahnya nak explain macamana, kalau bukan jodoh, dah kahwin pun boleh bercerai.. jadi, jodoh adalah rahsia Allah SWT..

    ReplyDelete
  5. Warghhh...Cantik ar design blog ni CikPensil..perubahan yang ketara.Selesa membaca~

    ReplyDelete
  6. saya tak faham bile berkait dengan jodoh

    mohon pahamkan saya

    ReplyDelete
  7. Selalu sy ckp dgn bg saya.. Kalaudh jodoh x ke mana, x perlu risau sgt... Pastinya dia akn bebel2 sepanjang jalan... Ouchhh

    ReplyDelete
  8. tak kiralah kapel dah bertahun2 ke, kalo bukan jodoh tak dapat jugak hidup sekali..huhu

    ReplyDelete
  9. jodoh itu urusan Allah...kite tak perlu pening2 fikir ttg jodoh....yang penting, kne usaha mnjadi hamba Dia yang baik terlebih dulu..insya Allah, then, dpt jadi isteri n ibu yang baik:)

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ...kalau ada jodoh x ke mana kan...;)

    ReplyDelete
  11. mamat india. ==" hahaha
    hmm jodoh jodoh :D

    ReplyDelete
  12. soal jodoh tu tak boleh nak kata apa
    Tapi apapun wa doakan lu dapat kawen dengan ustaz
    *mohon belanja kepsi*

    ReplyDelete
  13. jodoh kan rahsia Allah..mana lar kita taw..=)

    follower yg ke 491..=D

    ReplyDelete
  14. mamat india....takoottt? karang rusuhan karang naya jer...

    ReplyDelete
  15. Mantap la garapan penulisan ni hehe

    ReplyDelete
  16. okeh..okeh.. ni dah terlebih paham saya jadinya :)

    ReplyDelete
  17. eh saya budak kecik, jadi takpaham jadinya hihi

    ReplyDelete